Dubbele betalingen

Controle op dubbele betalingen kan u duizenden Euro’s per jaar besparen

Door een recovery audit onderzoek van uw betalingen te laten verrichten kan iedere dubbele betaling worden opgespoord. Recovery audit werkt op basis van een accounts payable analyse. Financedna voert een data analyse uit met state of the art software waarmee het mogelijk is om de kleinste afwijking in de administratie te detecteren. Alle foutieve boekingen en/of betalingen worden voor u in kaart gebracht.
Een accounts payable analyse laten uitvoeren door Financedna kan een enorme impact hebben op de winstgevendheid van uw bedrijf. Nadat er een geldstroomanalyse is uitgevoerd kan Financedna voor u overgaan tot terugvordering van factuurbedragen en terugvordering van creditnota’s.

Dubbele betalingen

Wat houdt een onderzoek naar dubbele betalingen in?

Bij strak geregelde administratieve processen met perfecte procedures en systemen rondom het accorderen en betalen loopt u niet veel risico op dubbele betalingen. Maar hoe zeker bent u ervan dat betalingen die niet op order plaatsvinden om maar een voorbeeld te noemen niet toch mogelijk dubbel zijn gegaan? Financedna doet een diepgaand onderzoek naar de kwaliteit van uw crediteurenadministratie dat gericht is op het identificeren en terugvorderen van dubbele betalingen, dit gebeurt op basis van no recovery no fee. Financedna probeert zoveel mogelijk geld voor u terug te verdienen. Bijna al uw inkoopfacturen, betalingen en terug te vorderen btw van de afgelopen 5 jaar tot en met het heden worden onderzocht. In overleg met uw crediteuren herstellen wij eventuele foutieve boekingen en/of betalingen. Daarnaast adviseren wij u hoe u uw administratieve processen blijvend kunt verbeteren.
Recovery audit onderzoek

Risicofactoren:

Het risico van dubbele betalingen is binnen iedere organisatie aanwezig, reorganisatie, verhoogde productiviteitsdoelstellingen, een vervuild leveranciersbestand, outsourcing administratie, nieuwe ERP pakket, spoedbetalingen, automatische incasso, onvoldoende getraind personeel (bijvoorbeeld gedurende de vakantieperiode): allemaal mogelijke oorzaken voor een onjuiste boeking. Het bereiken van 100 % nauwkeurigheid is vrijwel onmogelijk binnen elke organisatie, zelfs met uitgebreide interne controles. Onze kerntaak is het vinden van afwijkingen die impact hebben op de winstgevendheid.
Recovery audit onderzoek

Aanpak:

• Data analyse met state of the art software
• Terugvordering van meermalen in rekening gebrachte factuurbedragen
• Terugvordering van oude en/of onbekende creditnota’s
• Extra resultaat door afboeking van bij uw crediteuren niet meer openstaande inkoopfacturen
• Claim achteraf van ten onrechte niet afgetrokken btw

Waarom Financedna?

Financedna richt zich op het behoud van uw leveranciersrelaties. Het grootste voordeel van onze Recovery Audit is het vastleggen van onverschuldigde bedragen met minimale risico's en inspanning van uw organisatie.

• Directe positieve impact op uw cashflow
• Strikte vertouwelijkheid
• Minimale inzet
• Maximaal resultaat

Snel geholpen worden

Indien u vandaag contact contact opneemt met Financedna kunt u direct een afspraak maken voor een Recovery Audit.

Mogen wij u helpen om geld te besparen?

Onze consultants helpen u graag bij het opsporen van dubbele betalingen.
Neem contact op via het contactformulier of door te bellen met een van de onderstaande telefoonnummers:
Tel: +31 (0)70 326 32 83
Mob: +31 (0)6 83 70 73 54
dubbele betalingen